
Ανάρρωση μετά από Αγγειακό Εγκεφαλικό Επεισόδιο
Ανάρρωση μετά από Αγγειακό Εγκεφαλικό Επεισόδιο

Οι μέθοδοι εκπαίδευσης που περισσότερο προτείνονται τελευταία είναι οι ίδιες μέθοδοι που έχουν αποδειχτεί αποτελεσματικές στην προαγωγή της κινητικής εκμάθησης και στην αύξηση των κινητικών δεξιοτήτων, του μήκους των μυών και της αντοχής, οι οποίες εφαρμόζονται και στα υγιή άτομα!
Μείζονα σημασία έχει η ενθάρρυνση της εκμάθησης μέσω της αναγνώρισης των στόχων. Δεν έχει νόημα ο ασθενής να κάνει πχ μία ώρα φυσικοθεραπεία την ημέρα ή μέρα παρά μέρα και τον υπόλοιπο καιρό να είναι ξαπλωμένος σε ένα κρεβάτι. Η συνεχής δραστηριότητα είναι αυτή που θα φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα (σε σωματικό αλλά και ψυχικό επίπεδο), είτε λέγεται εξάσκηση σε κάποιο ασκησιολόγιο, είτε απλή βάδιση, είτε τυπικές δουλειές στο σπίτι οι οποίες μπορούν να γίνουν από αυτούς.
Καταλήγοντας, πρέπει να επισημανθεί ότι ο εγκέφαλος είναι πολύ ευάλωτος σε ισχαιμικές βλάβες, κάτι που σημαίνει ότι η πρόληψη του ΑΕΕ και όχι η βελτίωση της αντιμετώπισης του ειναι το κλειδί για την ελάττωση της νοσηρότητας και της θνησιμότητας.
Άρα αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι η μεταβολή του τρόπου ζωής σε σχέση με την διατροφή, την άσκηση και το κάπνισμα, καθώς αυτή είναι που μπορεί να συνεισφέρει σημαντικά στην περαιτέρω ελάττωση της συχνότητας του ΑΕΕ.