Η θεραπεία με κρουστικό υπέρηχο είναι μια άκρως αποτελεσματική θεραπεία για δύσκολες περιπτώσεις μυοσκελετικών παθήσεων.
Το κρουστικό υπέρηχο είναι μία μη επεμβατική αναίμακτη μέθοδος θεραπείας που βασίζεται στην διοχεύτεση ενεργειακών κυμμάτων σε στοχεύμένους πάσχοντες ιστούς του σώματος με την λογική της τεχνικής της λιθοτριψίας.
Τα εστιασμένα κρουστικά κύματα (ηχητικά κύματα υψηλής εντάσεως) ‘’χτυπούν’’ τα στοιχεία της φλεγμονής και την επασβέστωση (εάν υπάρχει) και έχει ως αποτέλεσμα την άμεση βιοανάκαμψη – επούλωση των ιστών που πάσχουν, καθώς:
- Aυξάνουν τοπικά την αιμάτωση
- Διεγείρουν τον μεταβολισμό της περιοχής (αύξηση αναγεννητικής ικανότητας κυττάρων)
- Διαλύουν τις επασβεστώσεις
- Προσφέρουν αναλγησία
Η θεραπεία TE.C.A.R. είναι ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει στην θεραπεία μυοσκελετικών παθήσεων με:
- Άμεσα αποτελέσματα – Άμεση Αναλγησία
- Ανώδυνα και απόλυτα Ασφαλή και
- Σε Ελάχιστο Χρόνο
Θεραπεία TE.C.A.R σημαίνει Αντιστατική και Χωρητική θεραπεία
Η αλλοίωση των ιστών και των μυών, που προκαλείται από τραυματισμό, κόπωση ή από οποιαδήποτε άλλη παθολογία του μυοσκελετικού συστήματος, καταπολεμάται εκ των έσω με μία πηγή ενέργειας που είναι σε θέση να διεγείρει την φυσική διαδικασία αναγέννησης και επούλωσης των ιστών που έχουν υποστεί βλάβη.
Ο υπέρηχος είναι ένα μηχάνημα το οποίο χρησιμοποιείται κατά κόρον στην φυσικοθεραπεία. Η λειτουργία του έγκειται στο να μετατρέπει την ηλεκτρική ενέργεια σε μηχανικές δονήσεις (ηχητικά κύματα), τα οποία μεταδίδονται προς τα ενδότερα στρώματα του δέρματος, με μηχανικό και θερμικό αποτέλεσμα ανάλογα τον τρόπο χρήσης.
Η βασικές ιδιότητες της ακτινοβολίας laser επικεντρώνονται στην αύξηση της αιματικής ροής στην εγγύς, αλλά και στην ευρεία περιοχή γύρω από το σημείο ακτινοβόλησης, καθώς και στην ιδιότητα βελτίωσης της επούλωσης του τραύματος μέσω της βιολογικής διέγερσης.
Το θεραπευτικό laser προσφέρει:
- Αναλγησία
- Αντιφλεγμονώδη δράση
- Υπεραιμία
- Αύξηση της επουλωτικής διαδικασίας
- Αύξηση της μεταβολικής δραστηριότητας της περιοχής
- Αύξηση της ελαστικότητας των μαλακών μορίων
- Επούλωση πληγών – ελκών – τραυμάτων
Αντενδείξεις:
- Μολυσμένη περιοχή
- Κακοήθεις νεοπλασίες
- Εφαρμογή στους οφθαλμούς
- Εφαρμογή σε κρεατοελιές
- Εφαρμογή στην περιοχή της θυρεοειδούς υπόφυσης σε άτομα σπασμοφιλικά και νευροδιστονικά
Στο κέντρο μας μέσω των γνώσεων από το Ανώτατο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αθηνων του τμήματος Φυσικοθεραπείας και του I.A.F.A College (International Aerobic & Fitness Association) τμήματος Personal Training, παρέχουμε εξειδικευμένα και εξατομικευμένα προγράμματα αποκατάστασης ασκήσεων.
Τί είναι η κινησιοθεραπεία; Τί αποτελέσματα έχει; Πόσο σημαντική είναι μέσα σε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα αποκατάστασης; Μήπως δεν υπάρχει ολοκληρωμένο πρόγραμμα αποκατάστασης χωρίς αυτήν;
Κινησιοθεραπεία ονομάζεται το σύνολο των τεχνικών άσκησης και κινητοποίησης του μυοσκελετικού και νευρικού συστήματος με σκοπό την σωστή λειτουργία τους.
Πιο συγκεκριμένα, σκοπός της είναι η αποκατάσταση της λειτουργίας των επιμέρους τμημάτων και/ή ολόκληρων περιοχών της σπονδυλικής στήλης και των αρθρώσεων των άκρων.
Ολόκληρο το ανθρώπινο σώμα παρέχεται από την περιφερειακή κυκλοφορία αίματος και τους λεμφαδένες.
Το σύστημα Gima MAYLEA βοηθά τους ασθενείς να ανακάμψουν από ασθένειες, βελτιώνοντας την κυκλοφορία του αίματος και της λέμφου και τον μεταβολισμό.
Το σύστημα Maylea είναι απόλυτα ψηφιακό και μπορεί να λειτουργήσει με 3 διαφορετικές μεθόδους συμπίεσης.
Η ανάρρωση μετά από ένα αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο (ΑΕΕ) ταλαιπωρεί πολύ, σωματικά και ψυχικά τον ασθενή, καθώς μέσα σε μία στιγμή, από εκεί που ήταν πλήρως λειτουργικός, χάνει τον έλεγχο του σώματος του είτε λίγο είτε περισσότερο. Είναι μια μακροχρόνια διαδικασία η οποία θέλει ψυχικό σθένος για να την αντιμετωπίσεις και ταυτόχρονα ένα άρτιο και επιστημονικά τεκμηριωμένο πλάνο αντιμετώπισης.
Στο αρχικό στάδιο μετά το ΑΕΕ ο εγκέφαλος είναι σε μια κατάσταση σοκ, αλλά χάρη στις διαδικασίες επανόρθωσης, όπως είναι η ελάττωση του εγκεφαλικού οιδήματος, η απορρόφηση των ιστών που έχουν υποστεί βλάβη και η βελτίωση της τοπικής αιματικής ροής, ο ασθενής αρχίζει να βελτιώνεται και υπάρχουν ενδείξεις για την ανάκτηση της μυϊκής δραστηριότητας, αν και είναι σχετικά ανεξέλεγκτη. Αυτό συνδέεται με την σταδιακή επαναφορά της λειτουργίας του άθικτου νευρικού ιστού.